In het verleden is in Bergen op Zoom een klein aantal muziekliefhebbers begonnen met het zingen van smartlappen, zij noemden zich “De Smarties”. Dit clubje werd al snel een grotere groep. In januari 1999 werd besloten de naam te veranderen in: Eerste Bergse Smartlappenkoor Bittere Tranen, wat de officiële naam is van het koor. Naar buiten toe, voor optredens e.d. noemen we ons Bittere Tranen.

Op dit moment hebben we een 70-tal leden. Het koor wordt muzikaal begeleid door drie accordeonisten. Het koor staat onder leiding van dirigent Paul Hoedelmans. Ons repertoire bestaat uit smartlappen, meezingers en luisterliedjes.

Wij treden veel op in verzorgings- en bejaardentehuizen in de regio, op festivals, zoals o.a. in Den Bosch, Grave, Tiel, Middelburg, Terneuzen enz. en natuurlijk ook tijdens evenementen in Bergen op Zoom, zoals bijvoorbeeld “De nacht van het Levenslied”.

De repetities van ons koor vinden plaats in Café de Mortier, Dubbelstraat 66, Bergen op Zoom. De repetities zijn op de woensdagen van de oneven weken van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Voor informatie:                                                              Voor Boekingen:

Ad Martens                                                                                 Addy Verhagen

Statietjalk 10,

4617 GN  Bergen op Zoom

Tel: 06-45027115                                                                       Tel: 06-44898144

E mail: adsecretariaat@gmail.com                                        E mail: bitteretranen@gmail.com